Com us vaig anunciar la setmana passada aquí
teniu la inauguració oficial de la nova secció setmanal del bloc: RECEPTES AMB
MOLT DE GUST!
A partir d’ara tots els dilluns, si no hi ha
cap contratemps que m’ho impedeixi, trobareu una nova recepta de cuina, un nou
invent o un nou descobriment culinari.
Avui estrenem secció amb un toc dolç:
PASTÍS DE CREMA DE LLIMONA
INGREDIENTS
|
|
Som-hi posem-nos mans a la massa?
En primer lloc untem la safata en què vulguem
posar la massa de pasta de full al forn amb mantega o amb oli, per evitar que s’adhereixi
al fons.
Un cop untada posem la massa a la safata i en
punxem el cul, a sobre i posem una altra safata perquè el pes eviti que la
massa pugi. (recordem que si se’ns infla la massa després no la podrem reomplir
amb la crema de llimona).
Ara toca posar-la al forn fins que obtingueu un to daurat suau.
NUs recomano una
temperatura de 165 a 180 graus (volem que agafi una mica de color daurat no que
se’ns torri!)
Un cop tenim la massa en marxa ara toca la
crema de llimona. Primer de tot necessitarem la pell de les dues llimones. Aquesta
pell la triturarem juntament amb el sucre amb la picadora o amb l’accessori de
la batedora. (si no en teniu es pot barrejar a mà i picar amb el ganivet, jo ho
faig així perquè trobo que es barregen millor!)
N Només hem de
treure la part groga de la llimona, ja que la part blanca ens tornaria la crema
amarga.
Un cop triturada i barrejada la sucre i les pells...Ara aprofitarem les dues llimones de les què
hem tret la pell, per poder fer el suc. Barregem dins un bol: la sucre amb la pell de
llimona, la nata líquida, els tres ous i el suc de les llimones.
NCal que tingueu
en compte que depèn de l’acidesa de les llimones, la crema quedarà més o menys
forta. Us recomano que aneu afegint el suc a poc a poc i aneu tastant, quan
estigui al vostre gust ja no n’afegiu més. Amb les mides que jo us dóno queda
amb un toc àcid ideal per pair després d’un menjar copiós.
La barreja que em dut a terme ara cal posar-la
a foc mig, i anar remenant, per tal que la crema de llimona es vagi fent. És
molt important que no deixeu de remenar, perquè la crema no ha de bullir ni
enganxar-se.
Quan veieu que comença a espessir una mica,
ja podeu retirar-la del foc i deixar que s’atemperi una mica.
Per acabar posem la crema sobre de la massa, suaument daurada prèviament, i ho posem al forn a una temperatura de 180 º.
Un cop la massa agafi un color daurat intens,
ja ho podem treure-la del foc!
Aquí el teniu ! un pastís lleuger i suau, gens embafós ideal per a després de menjars copiosos, com és ara a l'època de les calçotades.
Espero que el gaudiu! i si el feu , que m'expliqueu que tal! I recordeu ara cada dilluns una nova entrega de la secció Receptes amb molt de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT