Bona nit, com podem comprovar avui la recepta s’ha fet esperar una
mica ...però aquí la teniu acabada de sortir de la nevera!
Avui us presento una recepta molt adequada per
aquesta setmana de Sant Jordi. Us porto un postre lleuger, sa i senzill. Ideal
per compartir-lo en un soparet romàntic: MOUSSE DE MADUIXES AMB ROSA DE ST.
JORDI
Ingredients (4 -6 persones)
|
1/2kg de maduixes
3- 5 fulles de gelatina neutra
3 clares d’ou
100gr de sucre
Melmelada de maduixa
|
Mmm... som-hi amb una de postres especial Sant Jordi!
En primer lloc netegem les maduixes (uns 400
gr la resta les necessitarem per a la decoració), les fem a trossos i les
triturem. Un cop triturades les posem dins un cassó i ho posem a escalfar a foc
mig. (escalfem les maduixes perquè d’aquesta manera quan incorporem la gelatina
se’ns dissoldrà millor)
Mentrestant posem la tres fulles de gelatina dins un bol amb aigua
freda per tal que es vagin hidratant. (amb un parell de minuts ja en tenim prou)
!Truc: Abans de posar les
maduixes al cassó us recomano que les coleu amb un colador de forat fi per si
ha quedat algun tros per triturar.
N Amb aquestes
fulles de gelatina us quedarà una textura de mousse, si us agrada més espesa tipus flam per poder-la desemmotllar, cal que hi
poseu 5 fulles de gelatina.
Un cop les maduixes triturades estiguin
calentes, no cal pas que arribin a bullir, incorporem les fulles de gelatina i
ho remenem bé. Després ho aboquem en un bol i ho retirem en un costat.
Ara agafem un altre bol i posem les tres clares d’ou , afegim el
sucre i ho batem a punt de neu. Un cop tinguem la textura desitjada ho anem
afegint al bol que hem deixat retirat.
NÉs molt
important que remenem de dalt a baix, per tal que les bombolles d’aire no es
trenquin i aconseguim la textura desitjada.
Ara arriba el moment d’emplatar-ho . En el meu
cas jo he preparat racions individuals. Posem al fons del recipient una maduixa
trossejada a trossets petits. A sobre i posem la mousse .Deixem els recipients a la nevera un mínim de
4 hores, si ho podeu deixar d’un dia per l’altre millor.
NNo ho
ompliu fins a dalt el recipient per poder decorar-ho després, abans de servir.
!Truc: Si heu escollit l’opció de
desemmotllar la mousse us recomano que a la base poseu una galeta tipus maria,
perquè se us aguanti millor.
Com a presentació hi posem una rosa feta amb una maduixa ,
recordem que és un postre de Sant Jordi i una mica de melmelada de maduixa com
la sang del drac.
I aquí teniu el meu postre especial Sant
Jordi, que me’n diueu? Us animareu a provar-lo?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT