dilluns, 20 d’abril del 2015

Receptes amb molt de gust: MOUSSE DE MADUIXES AMB ROSA DE ST. JORDI

Bona nit, com podem comprovar  avui la recepta s’ha fet esperar una mica ...però aquí la teniu acabada de sortir de la nevera! 
Avui us presento una recepta molt adequada per aquesta setmana de Sant Jordi. Us porto un postre lleuger, sa i senzill. Ideal per compartir-lo en un soparet romàntic: MOUSSE DE MADUIXES AMB ROSA DE ST. JORDI
Ingredients (4 -6 persones)
1/2kg de maduixes
3- 5 fulles de gelatina neutra
3 clares d’ou
100gr de sucre
Melmelada de maduixa
Mmm... som-hi amb una de postres especial  Sant Jordi!

En primer lloc netegem les maduixes (uns 400 gr la resta les necessitarem per a la decoració), les fem a trossos i les triturem. Un cop triturades les posem dins un cassó i ho posem a escalfar a foc mig. (escalfem les maduixes perquè d’aquesta manera quan incorporem la gelatina se’ns dissoldrà millor)

Mentrestant posem la  tres fulles de gelatina dins un bol amb aigua freda per tal que es vagin hidratant.  (amb un parell de minuts ja en tenim prou)
!Truc: Abans de posar les maduixes al cassó us recomano que les coleu amb un colador de forat fi per si ha quedat algun tros per triturar.
N Amb aquestes fulles de gelatina us quedarà una textura de mousse, si us agrada més espesa  tipus flam per poder-la desemmotllar, cal que hi poseu 5 fulles de gelatina.

Un cop les maduixes triturades estiguin calentes, no cal pas que arribin a bullir, incorporem les fulles de gelatina i ho remenem bé. Després ho aboquem en un bol i ho retirem en un costat.

Ara agafem un altre bol i posem les tres clares d’ou , afegim el sucre i ho batem a punt de neu. Un cop tinguem la textura desitjada ho anem afegint al bol que hem deixat retirat.
NÉs molt important que remenem de dalt a baix, per tal que les bombolles d’aire no es trenquin i aconseguim la textura desitjada.

Ara arriba el moment d’emplatar-ho . En el meu cas jo he preparat racions individuals. Posem al fons del recipient una maduixa trossejada a trossets petits. A sobre i posem la mousse .Deixem els recipients a la nevera un mínim de 4 hores, si ho podeu deixar d’un dia per l’altre millor.
NNo ho ompliu fins a dalt el recipient per poder decorar-ho després, abans de servir.
!Truc: Si heu escollit l’opció de desemmotllar la mousse us recomano que a la base poseu una galeta tipus maria, perquè se us aguanti millor.

Com a presentació  hi posem una rosa feta amb una maduixa , recordem que és un postre de Sant Jordi i una mica de melmelada de maduixa com la sang del drac.
I aquí teniu el meu postre especial Sant Jordi, que me’n diueu? Us animareu a provar-lo?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT