dilluns, 25 de maig del 2015

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: Wok de gambes marinades amb sake i verdures

Tornem a ser dilluns i com que ja han passat 15 dies aquí teniu la nova recepta de la secció de receptes amb molt de gust.
Com bé sabeu la meva vida transcorre rodejada de  “tuppers”. I és que de dilluns a divendres cada dia em toca omplir la carmanyola. Si us sóc sincera la vida dins una carmanyola és sana, saludable i econòmica...però sovint molt més repetitiva del que m’agradaria.
Ara bé, no sempre tens el temps i les ganes de posar-te a la cuina! No us passa? Doncs de tant en tant intento donar vida a la meva estimada carmanyola, de manera que al obrir-la les meves papil·les gustatives i olfactives s’acompanyin d’un mmmm què bo!
Així que  avui us presento una recepta ideal per a qualsevol dinar o sopar en parella, família i/o amics, però que a més a més és ideal per endur-nos-la a la feina!
Doncs aquí la teniu:
Wok de gambes marinades amb sake i verdures

Ingredients  2 persones
10 a 12 gambes
Verdures al gust: jo vaig posar pastanaga,  carbassó, porró, xampinyons, pebrot vermell i verd.
Canyella ,orenga o coriandre, sal ,  pebre negre, pebre vermell dolç i nou moscada.
Salsa de soja
Un gotet de sake (de sake n'hi ha de molts tipus , un dia en parlarem amb més calma)
Som-hi amb el Wok de gambes marinades amb sake i verdures !
En primer lloc cal que pelem les gambes i les posem a macerar  de 15 a 30 minuts (mínim)
N Sóc conscient que vénen gambes pelades, però el gust i la textura que queda no és la mateixa us ho asseguro.
Per a macerar-les posem les gambes dins un plat fons o un bol i afegim el got de sake, pebre negre i vermell dolç, canyella, sal, orenga o coriandre, sal i una mica de nou moscada. També us diré que jo he escollit aquestes espècies però podeu posar les que a vosaltres més us agradin.



Mentre es maceren les gambes , tallem les verdures i les saltegem al wok amb una mica d’oli.
!Truc: Quan cuinem les verdures al wok la millor manera de tallar-les és en juliana perquè així es couen més ràpid però mantenen el toc cruixent.

Abans que les verdures acabin de coure afegim les gambes amb tot el seu suc i les saltegem un parell de minuts amb el wok. En aquest punt podeu afegir-hi salsa de soja o bé ho podeu deixar amb el gust del macerat de sake.
NLa salsa de soja intensificarà el gust, però llavors penseu que les verdures no s’han de salar, sinó hi hauria un excés de sal!
Espero que us agradi! Que me’n dieu? Us animeu 

a donar un toc asiàtic a les vostres carmanyoles?

6 comentaris:

  1. te una pinta bonissima, pero per mi sense gambes!! (no m'agraden gens)

    m'has recordat que ja fa molt que no menjo wok!!! amb el que m'agrada!!

    un petonet!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja doncs sense gambes amb qualsevol peix et pot quedar molt bé el masserat amb sake! amb carn no ho he provat! Apa doncs ja saps això no potser a menjar wok! un petonet

      Elimina
  2. Respostes
    1. Ei doncs ja veus que és ben senzill! només has d'animar-te a fer-ho! un petonet

      Elimina
  3. Quina bona pinta! Gràcies per la recepta! Un petó

    ResponElimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT