Bona nit,
Estrenem setmana, mes
i nova recepta!
Avui us porto una recepta de peix, ja que me n’he adonat que receptes
marines no us en poso gairebé mai. I no és perquè el peix no m’agradi o no el
cuini, però si que normalment el faig a la planxa i/o al forn i no són receptes
gaire elaborades.
El que m’encanta del
peix és que pot ser el plat principal d’un àpat però té l’avantatge que no et
deixa mai amb aquella sensació de refart que a mi personalment no m’agrada
gens. NO suporto la sensació d’estar retipa.
A més us diré que una
de les avantatges d’aquesta recepta és que la podeu fer d’un dia per l’altre.
Ja que com tota bona cassoleta al dia després encara està més bona. Ideal doncs
per quan tenim convidats a casa i no volem estar cuinant fins l’últim moment.
La recepta d’avui: PAQUETS
DE LLUÇ AMB PERNIL SALAT
Som-hi !preneu nota
dels ingredients:
Ingredients per a 4 pax
|
1 lluç de palangre
8 talls de pernil
salat
1 carbassó
1 pastanaga
1 ceba
10 xampinyons
Un got de vi blanc
2 gots de caldo de
peix
1 fulla de llorer
farina
Oli, sal i pebre.
|
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem les verdures. Rentem els carbassons (no cal pelar-los) i
comencem a fer els espaguetis (Des que tinc la màquina de fer espaguetis els
posaria a tot arreu ho sé). Per a fer-los teniu dues opcions o bé partir el
carbassó per la meitat (llarga) i anar tallant tires en juliana. O bé utilitzar
un aparell específic per a fer espaguetis de verdures. Si us en recordeu us el vaig presentar en
aquí.
Farem el mateix amb les
pastanagues. Els xampinyons i la ceba
els tallarem en juliana.
Bé un cop tenim els espaguetis i la
juliana de verdura preparats els deixem en un bol .
Ara ens toca preparar el peix. Tallem
el lluç a dauets i els sal pebrem.
NEn el meu cas jo ja li vaig demanar a la peixatera que em tragues les
espines del lluç i em treies els lloms sencers. No ens enganyem, elles ho fan d’allò
més fàcil però jo a casa hagués destrossat mig peix.
!Truc:
Penseu en no posar gaire sal perquè després aquests
paquets aniran embolicats amb pernil salat i això ja els aportarà més sal.
Emboliquem els daus amb el pernil salat
i els lliguem amb un escuradents o un fil de cuinar.
Un cop els tinguem a punt els
enfarinem, els daurem amb oli i els deixen escórrer sobre paper absorbent.
Ara ens toca saltejar les verdures fins
que tinguin una mica de color. Un cop tinguin aquell to dauradet afegim el got
de vi blanc i deixem reduir.
Un cop hagi reduït el vi afegim el peix
a la cassola i els dos gots de caldo. Ho deixem coure durant uns 7 minutets o
fins que el caldo redueixi.
I aquí teniu els nostres paquets de lluç amb pernil.
Com heu vist no és una recepta difícil,
encara que si laboriosa sobretot l’estona de fer els paquets amb el peix. Espero que us animeu a
provar-ho! I em digueu què tal!
Ara recordeu nova
recepta el dilluns 15 de febrer!
Nena!, aixo te una pinta d'Olé!!!! a mi m¡encanta el lluç aixi que tingues per segur que la probaré a més a més es super saludable!!!. Que sàpigues que encara no he sopat i m'estàs fent venir salivera jajajaj. Bona nit maca!!!
ResponEliminaEstupendo esperant a veure si la proves que tal! jajaj ja sé sap que mirar plats amb la panxa plena fa venir gana! una abraçada
EliminaBones Mabel!!! Però quina pintassa que té el plat que ens has preparat avui... mmmmm mira que no sóc gaire de peix però és que fa una pinta... Segur que està deliciós!!!
ResponEliminaSi al combinar el pernil amb el peix dóna un gust molt diferent! una abraçada guapa
EliminaQuina bona pinta!
ResponEliminaQuina bona pinta!
ResponEliminaGràcies guapa!
EliminaOhhhh, mai se m'hagués acudit la combinació de peix i pernil salat!!! Quina bona pinta!!
ResponEliminaDoncs si és una combinació peculiar però et recomano que la tastis! una abraçada
EliminaMare meva, quina bona pinta!! Aquesta me la guardo per fer-la. Una pregunta, queda molt salat amb el pernil? seria per no posar gens de sal al peix. Gràcies! Una abraçada
ResponEliminaDoncs al coure el pernil sempre queda més salat, si t'agrada amb poca sal millor no salis el peix. Una abraçada guapa ja em diràs!
EliminaQuina pinta!!!
ResponEliminaM'ha entrat ganes de menjar-ne ( i això que el peix i jo no sóm gaire bons amics).
Me la guardo, que ja es hora que intenti fer una recepta amb peix.
Un petonet :-)
Doncs és el que té de bo aquesta recepta que al posar el pernil salat menges peix però amb un toc diferent. Ja em diràs si l'intentes fer. Una abraçada
Elimina