Bona nit,
Estrenem setmana i acabem aquest mes de febrer peculiar
de 29 dies amb una nova recepta! Avui us
porto una recepta exprés. Una recepta rapidíssima ideal per utilitzar com a
primer plat ,segon plat i/o postres depèn d’allò amb que la acompanyeu.
Perquè sempre va bé
tenir a la butxaca, una recepta, que en qualsevol moment pot esdevenir la
solució a un soparet improvisat, a un berenaret en família i/o amics, a un pica-pica
d’última hora... o simplement un pecadet d’aquells pels que sempre hi ha
un forat.
La recepta d’avui:
CREPS
Som-hi !preneu nota
dels ingredients:
Ingredients
|
1 ou
1 got de llet
1 got de farina
Mantega o margarina
A l’hora de guarnir al gust si les voleu dolces o
salades.
|
Comencem la recepta!
En primer lloc barregem amb la batedora
el got de llet, l’ou i el got de farina. Ho batem bé fins que quedi un
preparació homogènia sense grumolls (la textura s’assembla a la del iogurt
begut perquè us en feu una idea)
NSi no voleu gastar tota la preparació de les creps de cop, la podeu
guardar sense problemes a la nevera, aguanta bé uns 4 dies.
Un cop tinguem la preparació a punt,
escalfem una paella a foc mig i l’untem una mica amb mantega o amb margarina
perquè no se’ns enganxi la crep. Immediatament després que la mantega es
desfaci ja podem posar el preparat per a creps.
Truc:
Jo per a saber la quantitat de mida de massa que
necessito per fer una crep poso ¾ parts del cullerot de servir sopa. Si us
agraden més primes en poseu menys, i si voleu les creps més dobles doncs una
mica més.
Ara ens toca esperar una mica que es
cogui d’un costat per donar-li la volta. Sabrem que ja es cuita quan la massa
ja es veu seca i s’infla fent petites butllofes d’aire. En aquest moment és en el que cal girar la crep. Aquí si sou
hàbils com el meu company d’aventures doncs podeu fer-ho al estil cuiner
professional amb un lleu toc a la paella. Jo com bé us vaig explicar aquí no
disposo d’aquesta habilitat així que he utilitzat una pala de fusta.
Un cop girades esperem uns segons i
quan veiem que ja té una mica de color ja la podem treure del foc.
Per fi ens toca la part més divertida
farcir-la i decorar-la com vulguem. Jo en el meu cas us poso dos exemples mols senzills. Crep salada
de pernil dolç i formatge i crep dolça de nutella.
El millor que tenen les creps, és que
com que tenen un gust neutre les podem farcir amb qualsevol cosa. En properes
receptes us ensenyo farciments més elaborats, perquè veieu que un plat senzill
també pot ésser d’allò més elaborat i sofisticat.
Com heu vist és una recepta
fàcil,no, facilíssima ràpida i exprés . Així
que no teniu excusa per no intentar-la!
Ara recordeu nova
recepta el dilluns 14 de febrer!
Mmmmmmmm m'encanten les creppes!!! sobretot farcides de nutella!!!!
ResponEliminaSi a mi també em xiflen les creps de nutella...són tan bones!!! una abraçada
EliminaQuina bona pinta .... ara em menjaria un de xocolata!!!!!
ResponEliminaSón d'aquelles coses per les que sempre tens un foradet! jajaja una abraçada
EliminaMare meva quina pinta tenen!!! M'encanten i no sabia com es feia la massa aixi que em guardo la recepta pee a fer-les de postre o per berenar!!
ResponEliminaJa has vist que és super senzilla de fer, només cal posar-s'hi! una abraçada guapa
EliminaQuina pintassa!!! Ara mateix en menjaria una, o dues! jiji!
ResponEliminaSóc un desastre amb les creps. Ho intento però mai aconsegueixo girar i que no es desmonti. Però m'has fet entrar ganes, així que ho tornaré a intentar :-)
Petonets i que tinguis un molt bon Març
Jajajaj sempre venen de gust les creps. A mi també em passava que al girar se'm trencaven...la clau és tenir una paella que no s'enganxi i la mantega que fa d'antiaderent! Segur que et sortiràn bé! ànims.
EliminaUna abraçada i feliç entrada de Març
Mmm són taaaan bones les crepes!! no sabria amb quina versió quedar-me, si la dolça o la salada ;). Un petó!
ResponEliminaSi són boníssimes! tan dolces com salades una temptació enorme. Una abraçada
Elimina