dilluns, 29 de febrer del 2016

Receptes amb molt de gust: CREPS

Bona nit,
Estrenem  setmana i acabem aquest mes de febrer peculiar de 29 dies amb una nova recepta!  Avui us porto una recepta exprés. Una recepta rapidíssima ideal per utilitzar com a primer plat ,segon plat i/o postres depèn d’allò amb que la acompanyeu.
Perquè sempre va bé tenir a la butxaca, una recepta, que en qualsevol moment pot esdevenir la solució a un soparet improvisat, a un berenaret en família i/o amics, a un pica-pica d’última hora... o simplement un pecadet d’aquells pels que sempre hi ha un  forat.
La recepta d’avui: CREPS
Som-hi !preneu nota dels ingredients:
Ingredients  
1 ou
1 got de llet
1 got de farina
Mantega o margarina
A l’hora de guarnir al gust si les voleu dolces o salades.
Comencem la recepta!
En primer lloc barregem amb la batedora el got de llet, l’ou i el got de farina. Ho batem bé fins que quedi un preparació homogènia sense grumolls (la textura s’assembla a la del iogurt begut perquè us en feu una idea)
 

 NSi no voleu gastar tota la preparació de les creps de cop, la podeu guardar sense problemes a la nevera, aguanta bé uns 4 dies.
Un cop tinguem la preparació a punt, escalfem una paella a foc mig i l’untem una mica amb mantega o amb margarina perquè no se’ns enganxi la crep. Immediatament després que la mantega es desfaci ja podem posar el preparat per a creps.
Truc: Jo per a saber la quantitat de mida de massa que necessito per fer una crep poso ¾ parts del cullerot de servir sopa. Si us agraden més primes en poseu menys, i si voleu les creps més dobles doncs una mica més.


Ara ens toca esperar una mica que es cogui d’un costat per donar-li la volta. Sabrem que ja es cuita quan la massa ja es veu seca i s’infla fent petites butllofes d’aire. En aquest moment és  en el que cal girar la crep. Aquí si sou hàbils com el meu company d’aventures doncs podeu fer-ho al estil cuiner professional amb un lleu toc a la paella. Jo com bé us vaig explicar aquí no disposo d’aquesta habilitat així que he utilitzat una pala de fusta.
Un cop girades esperem uns segons i quan veiem que ja té una mica de color ja la podem treure del foc.
Per fi ens toca la part més divertida farcir-la i decorar-la com vulguem. Jo en el meu cas  us poso dos exemples mols senzills. Crep salada  de pernil dolç i formatge i  crep dolça de nutella.
El millor que tenen les creps, és que com que tenen un gust neutre les podem farcir amb qualsevol cosa. En properes receptes us ensenyo farciments més elaborats, perquè veieu que un plat senzill també pot ésser d’allò més elaborat i sofisticat.


Com heu vist és una recepta fàcil,no, facilíssima ràpida  i exprés . Així que no teniu excusa per no intentar-la!

Espero que us animeu a provar-ho! I em digueu què tal!


Ara recordeu nova recepta el dilluns 14 de febrer! 


10 comentaris:

  1. Mmmmmmmm m'encanten les creppes!!! sobretot farcides de nutella!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si a mi també em xiflen les creps de nutella...són tan bones!!! una abraçada

      Elimina
  2. Quina bona pinta .... ara em menjaria un de xocolata!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són d'aquelles coses per les que sempre tens un foradet! jajaja una abraçada

      Elimina
  3. Mare meva quina pinta tenen!!! M'encanten i no sabia com es feia la massa aixi que em guardo la recepta pee a fer-les de postre o per berenar!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja has vist que és super senzilla de fer, només cal posar-s'hi! una abraçada guapa

      Elimina
  4. Quina pintassa!!! Ara mateix en menjaria una, o dues! jiji!
    Sóc un desastre amb les creps. Ho intento però mai aconsegueixo girar i que no es desmonti. Però m'has fet entrar ganes, així que ho tornaré a intentar :-)
    Petonets i que tinguis un molt bon Març

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaj sempre venen de gust les creps. A mi també em passava que al girar se'm trencaven...la clau és tenir una paella que no s'enganxi i la mantega que fa d'antiaderent! Segur que et sortiràn bé! ànims.
      Una abraçada i feliç entrada de Març

      Elimina
  5. Mmm són taaaan bones les crepes!! no sabria amb quina versió quedar-me, si la dolça o la salada ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si són boníssimes! tan dolces com salades una temptació enorme. Una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT